dissabte, 14 de novembre del 2015

Scootball

Codi: JPRE_001

Material necessari: pilota de rugby (o futbol en el seu defecte), un foulard per a cada participant, petos de colors per distingir els equips i un parell de cons per cada porteria.
Temps: 25 minuts, aproximadament. Pot variar en funció del nombre d'equips i de jugadors.
Nombre de participants: com a mínim 10. 
Objectius principals:
  • Millorar el treball en equip.
  • Fomentar la competitivitat sana.
  • Crear unes bases esportives del futbol americà.
Posada en escena: l'Scootball és un joc preesportiu que ens pot servir per formar una base del futbol americà. Els llocs més adients per dur-lo a terme serien superfícies blandes, com la gespa o la sorra.

Primer dividirem els participants en dos equips i els hi donarem un foulard a cadascun que es posaran al cul, penjant del pantaló. Si els equips són molt nombrosos, es poden fer tres equips i realitzar un triangular o quatre equips i jugar dos partits a l'hora en camps diferents. Delimitarem un camp de tamany variable segons la quantitat de jugadors (no molt gran, però tampoc molt petit). Posarem dues porteries amb cons, però no les situarem al límit del camp sino que deixarem un espai perquè els jugadors puguin moure's per darrera de la porteria.

L'objectiu del joc és plantar la pilota en la porteria contraria (en la línia que dibuixen els dos cons) per anotar un punt. L'equip que està defensant podrà robar el foulard al jugador que està en possessió de la pilota, eliminant-lo del partit i canviant la possessió de la pilota. Els jugadors eliminats podran tornar a jugar quan qualsevol dels dos equips faci un punt. Per evitar que els eliminin, els jugadors de l'equip que està atacant hauran de passar-se la pilota entre ells fins arribar a la porteria i poder-la plantar. 

Normes:
  • No es podrà treure la pilota de les mans a qui la té, només es podran interceptar les passades.
  • Si la pilota surt del terreny de joc, se li prèn el foulard a qui té la pilota o es marca un punt, es canvia de possessió.
  • Si es prèn el foulard a un jugador que en aquell moment ja no tenia la pilota, es pararà el joc i començarà jugant des d'aquell punt l'equip que tenia la pilota, com si fos una falta. Òbviament, si la falta perjudica l'equip que ataca, no es pararà el joc.
  • Queden prohibides les empentes, cops de peu i qualsevol acció que posi en perill la integritat física del rival.
  • Quan s'anota un punt, tots els jugadors que havien quedat eliminats poden tornar a jugar, siguin de l'equip que siguin.
  • Per anotar punt, la pilota s'ha de plantar a la línia de porteria. No valdrà com a punt si la pilota està en moviment o fora de la línia.
Variants: aquest joc es pot realitzar com a preesportiu del futbol. En aquest cas, hi haurà porteries de veritat amb porter i s'haurà de ficar la pilota a dins (llençant-la amb les mans). El jugador que té la pilota tindrà un moviment limitat (tres o quatre passes).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada