dijous, 5 de novembre del 2015

Joc del pi

Codi: JMN_002

Material necessari: un mocador per tapar els ulls a qui para.
Temps: depèn del terreny de joc i dels participants. Entre 10 i 30 minuts, aproximadament.
Nombre de participants: entre 15 i 35, aproximadament.
Objectius principals
  • Conèixer i respectar el medi ambient. 
  • Fomentar la percepció visual.
Posada en escena: el joc del pi s'ha de realitzar en un lloc on hi hagi diversos amagatalls. Un dels participants serà el que para. Amb els ulls tapats per un mocador, haurà de fer un compte enrere de pins, començant pel 20. D'aquesta manera, el compte serà pi 20, pi 19, 18... fins arribar a pi 1. La resta de participants hauran d'estar tocant el qui para fins que comenci a comptar. Una vegada comença el compte enrere, hauran de buscar un amagatall. Quan s'arriba a pi 1, se li treu el mocador dels ulls a qui para i haurà de trobar els seus companys, amb la única condició que només es poden fer tres passes. Nombrarà tots els que hagi vist, i aquests quedaran eliminats. Quan no hi vegi cap més, es tornarà a tapar els ulls i tornarà a comptar, però aquest cop començant per pi 19 (i així successivament, disminuint en 1 el compte a cada ronda que passa). Els participants que encara no hagin sigut eliminats, hauran de córrer a tocar el que està parant i tornar a amagar-se. El joc acaba quan tots han sigut atrapats.

Normes
  • No es pot "camuflar-se" entre els jugadors eliminats.
  • El jugador que para només podrà donar tres passes cada ronda, començant a comptar al lloc on es trobi després de la tercera passa.
Variants: per fer el joc més dinàmic i més ràpid, es podrà incloure un segon participant perquè pari. En aquest cas, quan comenci el compte enrere, només caldrà que toquin a un dels dos. 

2 comentaris:

  1. En funció del tamany del grup i de l'espai disponible. Es pot jugar al pati de l'escola, a un parc o a qualsevol lloc a la natura. L'únic que has de tenir en compte és que s'ha de deixar clar els límits del terreny de joc, per evitar malentesos i possibles perills.

    ResponElimina