divendres, 27 de novembre del 2015

Joc de l'Ultimate

Codi: JPRE_002

Material necessari: frisbee, petos per distingir els equips, cons per delimitar la zona d'anotació.
Temps: la durada s'estableix abans de començar. Aproximadament, uns 20-30 minuts.
Nombre de participants: entre 5 i 7 per equip.
Objectius principals:
  • Millorar el treball en equip.
  • Fomentar el respecte al rival.
  • Crear unes bases esportives de l'Ultimate.
  • Fomentar la competitivitat sana.
  • Practicar la tècnica de llançament i recepció de frisbee.
Posada en escena: el joc de l'Ultimate és un partit entre dos equips que es pot realitzar sobre diferents terrenys. Els més adients són la sorra (platja, camp de futbol-platja...), la gespa o en pista. Primer es delimitaran les zones d'anotació. La zona d'anotació d'un equip es situarà al fons del camp contrari, entre el final del camp i una línia que delimitarem amb cons.

Els jugadors es situaran cadascun al seu camp i, una vegada decidit qui començarà amb la possessió (per sorteig), s'inicia el partit. L'objectiu és anotar més punts que l'equip contrari. Per puntuar, s'ha de rebre una passada correctament en la zona d'anotació. La dificultat es troba en què el jugador que té el frisbee a la mà no es pot moure del lloc. Per tant, s'avançarà mitjançant passades. 

L'Ultimate és un joc on no hi ha contacte físic amb el rival. No es podrà, per tant, prendre el frisbee de les mans i s'haurà de deixar un espai d'uns dos metres perquè el jugador pugui passar el frisbee.

Normes
  • Es farà un canvi de possessió si el frisbee cau a terra, l'intercepta o bloqueja un defensor, surt fora del terreny de joc o s'anota un punt. L'altre equip començarà jugant en el lloc on cau el frisbee (en cas que caigui a terra).
  • Cap jugador defensor podrà entrar en la zona d'anotació dels atacants.
  • No es podrà tocar físicament el jugador que porta el frisbee.
  • El jugador que té el frisbee a les mans no podrà avançar, però sí podrà pivotar sobre un peu.
Variants: com a variant d'aquest joc, podem canviar la tècnica d'anotació per una anella. En aquest cas, hi haurà un jugador de cada equip que es situarà a la zona d'anotació corresponent amb una anella. Aquest jugador no podrà sortir de la zona d'anotació, però es podrà moure per aquesta per fer que un llançament d'un company passi per dins de l'anella, anotant un punt.

2 comentaris:

  1. crec que t'estas equibocant el joc sempre ha de ser net

    ResponElimina
    Respostes
    1. No se on has vist que es digui el contrari, però si t'ha generat alguna confusió, ho sento. El joc de l'ultimate és un joc on el contacte físic està limitat. Per tant, es fomenta el joc net.

      Elimina