divendres, 27 de novembre del 2015

Jocs amb frisbee

Codi: JPI_002

Material necessari: frisbee.
Temps: 10 minuts per joc, aproximadament.
Nombre de participants: 2, 4 o 6 per grup, depenent del joc.
Objectius principals:
  • Treballar la motricitat del tronc superior.
  • Escalfar el cos per a la pràctica de jocs o esports amb frisbee.
  • Conèixer i aprendre la tècnica de llançament i recepció de frisbee.
  • Millorar la coordinació grupal.
Posada en escena: quan parlem de jocs amb frisbee fem referència a diversos exercicis que ens serviran per aprendre i millorar la tècnica de llançament i recepció del frisbee. Es tracta, per tant, d'exercicis o jocs d'iniciació.

El primer joc ho realitzarem per parelles. Es situaran un davant l'altre a una distància no molt gran (uns 5 metres). L'exercici consistirà en passar el frisbee correctament al company i, al seu temps, fer una bona recepció. En el vídeo que trobareu a continuació explicarem amb detall la tècnica que emprarem per fer una correcta passada i recepció. 

Per al segon joc farem grups de 4 a 6 persones. Els integrants es situaran en dues files índies, una davant l'altra, com en l'exercici anterior. El primer de la fila llançarà el frisbee al primer de l'altra i es col·locarà l'últim de la seva fila, de manera que el segon passa a ser el primer i, per tant, haurà de rebre el frisbee per tornar a passar-lo. Una vegada s'agafa la dinàmica del joc, afegirem un segon frisbee, de manera que els dos primers de cada fila el llançaran a la vegada, i els dos segons de cada fila l'hauràn de rebre i tornar-lo a passar. D'aquesta manera treballarem la coordinació entre els integrants del grup.

El tercer joc serà molt similar al segon. Els integrants i la disposició dels membres del grup serà la mateixa. El joc consistirà en fer passades des d'una fila cap a l'altra però, a diferència del joc anterior, en aquest cas el que fa la passada s'haurà de situar l'últim de l'altra fila. Aquest exercici és, per tant, més dinàmic que els anteriors i requereix d'una major velocitat de realització (s'ha d'arribar a l'altra fila abans que et toqui rebre de nou)

Normes:
  • S'ha de llençar el frisbee amb la tècnica apresa.
  • No es podrà llençar el frisbee malament a propòsit per ralentitzar l'altra fila.
  • S'ha de llençar el frisbee amb cura de no fer mal a qui l'ha de rebre (no massa fort).
Variants: com a variant dels diferents jocs podem delimitar més la forma de llançar i rebre el frisbee. Per exemple, podem fer que el llançament sigui al cos i la recepció sigui bloquejant amb el pit, o podem fer un llançament alt, o un llançament baix...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada