dijous, 5 de novembre del 2015

Joc de la bandera

Codi: JMN_001

Material necessari: dues banderes, una de cada color. Petos de dos colors per distingir els equips. Opcionalment, alguns cons. 
Temps: Depèn de molts factors (participants, situació geogràfica, tamany del camp...).
Nombre de participants: mínim uns vint, aproximadament. 
Objectius principals:
  • Fomentar el treball en equip.
  • Conèixer i respectar el medi natural.
  • Fomentar la competitivitat sana (saber guanyar i saber perdre).
Posada en escena: el joc de la bandera s'ha de realitzar, si és possible, en una zona boscosa amb una petita esplanada al centre.

Es faran dos equips, als que assignarem una bandera. Cada equip tindrà un camp, quedant l'esplanada com a zona neutra. Dins del seu territori, hauran de col·locar la seva bandera (una mica amagada, però que es vegi). L'objectiu és capturar la bandera de l'equip contrari i portar-la a la teva base sense que et robin la teva. 

Quan es creua la zona neutra, s'entra en territori enemic. Els jugadors que siguin atrapats en territori enemic hauran d'anar a la "pressó", que la situarem en la zona neutra. Per alliberar-los, un company els haura de tocar la mà. Un jugador que porta la bandera pot ser atrapat en camp contrari, retornant la bandera al seu lloc i anant aquest jugador a "pressó". Opcionalment, es pot marcar una línia amb cons que delimitaria els dos camps.

Cada equip, per tant, haurà d'idear una estratègia, tenint en compte que necessitarà atacants que vagin a capturar la bandera de l'enemic i defensors que s'encarreguin de protegir la bandera pròpia.

Normes:
  • S'han de respectar els límits del terreny de joc.
  • Queda totalment prohibit empentar i qualsevol acte que pugui ser violent.
  • Només es pot alliberar un membre de l'equip de la "pressó" cada cop que passem per la zona neutra.
  • Un cop situada la bandera, no es pot canviar de lloc.
Variants: si el camp és petit i cap la possibilitat que un equip quedi atrapat sencer sense ningú que els alliberi, es pot escollir un membre de cada equip com a immune. Aquest membre, per tant, no pot ser portat a pressó. Si és atrapat, això si, haurà de tornar a la seva base abans de continuar jugant.

1 comentari: