dijous, 5 de novembre del 2015

Joc dels paquets

Codi: JE_002

Material necessari: No cal material.
Temps: Uns 5 minuts, aproximadament.
Nombre de participants: Varia depenent de la quantitat d'alumnes que realitzin la sessió, com més, millor. És recomanable més de 7.
Objectius principals:
  • Escalfar el cos per preparar-ho davant una sessió o activitat física.
  • Unió de grup.
  • Contacte amb els integrants del grup, agafar confiança i donar-se a conèixer mitjançant el contacte (sobretot si els integrants no es coneixen).
  • Que els nens aprenguin a comptar ràpidament.
Posada en escena: el joc dels paquets és un joc molt utilitzat per a escalfar el cos abans de començar una activitat física, sobretot amb nens perquè és una manera divertida i activa de preparar el cos i, a més, els ajuda a ser àgils i prendre decisions ràpidament a l'hora de comptar el nombre de persones del grup.

A l'hora de començar el joc, un ha de dir als alumnes que comencin a caminar mesclant-se entre ells, per la sala o per l'espai on es realitza l'activitat. Cada cop que tu vols, has de dir un número en veu alta, i ells han de fer paquets (grups) de persones amb la quantitat d'alumnes que el professor ha dit. Quan aquests grups ja estan fets, picarem de mans perquè ells sàpiguen que han de tornar a córrer.



A mesura que va pasant el temps, un ha de dir als alumnes que caminin més ràpid, que corrin una mica, que corrin més rapid abans de donar l'ordre de fer els paquets, de manera que el cos s'escalfi més per realitzar estiraments o començar amb l'activitat física posteriorment.

A més, les persones que sobrin, és a dir, que s'hagin quedat sense paquet, hauran de pagar una penyora (rebre un càstig), com, per exemple, cantar breument una cançó o qualsevol altra cosa.

Normes:
  • No val fer paquets sempre amb les mateixes persones.
  • Els nens han de mantenir un ritme constant del cos per a escalfar-lo.
  • No val fer grups amb més quantitat de la demanada.
  • Han de caminar mesclant-se, per evitar fer els paquets amb les mateixes persones.
Variants: Una variant podria ser el mateix joc però que els nens fessin els paquets segons ordres qualitatives, com per exemple: agrupacions amb el mateix color de cabell, agrupacions per edats, agrupacions per alçades, etc. I així facin paquets amb una variant descriptiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada