dijous, 5 de novembre del 2015

Cursa de globus

Codi: JP_001

Material necessari: Globus per inflar i una jaqueta o con per grup.
Temps: Caldrien 10 minuts per a la realització del joc.
Nombre de participants: Més de 10 persones.
Objectius principals:
  • Fomentar el treball en equip.
  • Treballar la coordinació individual i en equip.
  • Treballar competitivament.
  • Unió de grup.
Posada en escena: El joc consisteix en fer diferents grups de 5 persones (més de 3 grups estaria bé), i que es possessin primer en fila índia. Els grups haurien de tenir un punt de sortida i haurien d'estar separats per 4 o 5 metres. A una distància d'aproximadament 15 o 20 metres, depenent de les dimensions de la sala, hauria d'haver una marca per senyalitzar el final del recorregut. Es pot senyalitzar amb una jaqueta, con o altre tipus de material.

A cada alumne se li donarà un globus que haurà d'inflar. El primer exercici consistirà en anar a la marca i tornar al punt de partida, però els grups han de tenir els globus a l'esquena, és a dir, que només podran transportar els globus fent pressió entre els seus cossos, no podran tocar-los amb les mans (el cap i la cua del grup no portaran globus en aquest cas).

Seguidament, realitzarem una altra cursa, però ara el grup ha de fer una rotllana tancada i transportar els globus fins a la marca i tornant, només subjectant-los amb el cos o el cap.

La tercera prova consistirà en una cursa de relleus. Els grups faran una fila índia i el primer sortirà tocant el globus intentant que no caigui al terra. Ara el pot tocar amb les mans, però no val agafar-lo, només li ha de donar tocs per avançar amb el globus. Quan torni, començarà el següent integrant, i així fins que acabin tots.
Finalment, guanyarà el grup que hagi guanyat més proves.

Normes:
  • No s'ha de tocar els globus amb cap part del cos que el professor no hagi dit.
  • Queda prohibit subjectar els globus amb les mans ni portar-lo agafat amb el cinturó o la roba.
  • Els grups han de començar cada prova quan el professor indiqui la sortida.
Variants: Les proves poden ser de diferent tipus, es poden fer una quantitat de variants, com transportar el globus entre les cames i anar i tornat fent salts, anar i tornar fent tocs amb el cap, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada