dimecres, 13 de gener del 2016

Ninja

Codi: JP_003

Material necessari: Res.
Temps: Aproximadament, 5 minuts per partida.
Nombre de participants: Grups de 5 o 6 persones.
Objectius generals:
  • Treballar la motricitat de l'infant.
  • Millorar la velocitat de reacció.
  • Treballar la coordinació oculo-manual.
  • Millorar l'equilibri en una posició estàtica.
Posada en escena: Ens dividirem en grups de 5 o 6 persones per poder realitzar el joc. Els participants es situaran en una rotllana petita de manera que tots siguin a prop de la resta, amb les mans juntes al centre, tocant les unes amb les altres.

Per començar el joc, els participants diran a l'hora la paraula "ninja" i separaran les mans, deixant-les en una posició estratègica per poder picar la mà d'un company i que no li puguin picar a ell. Només es podrà moure d'aquesta posició que ha adoptat quan li arribi el torn o per esquivar un "atac". 

Qui comença ha d'intentar picar la mà d'algun company (qui sigui) amb un sol moviment. Quan acabi el moviment, es quedarà en la posició en que quedi, sense poder moure's i començarà el torn del participant de la dreta. Si s'aconsegueix picar la mà d'algú, aquest haurà de posar aquesta mà al darrera, ja que ha quedat eliminada. Quan piquin les dues mans d'un jugador, quedarà eliminat. El joc acaba quan només queda un.



Normes:
  • Només podrem moure'ns per "atacar" o per esquivar, i només es podrà fer un moviment.
  • Si algú es mou quan no ho ha de fer creient que li atacarien a ell, tornarà a la posició anterior.
  • No es poden moure els peus de lloc, exceptuant quan s'elimina un jugador i s'ha de tancar el cercle.
Variants: Sobretot en les primeres partides, podem introduir una norma que limiti els atacs únicament al jugador que tenim a la dreta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada