dijous, 28 de gener del 2016

Joc del paracaigudes

Codi: JP_005

Material necessari: Pracaigudes, pilotes i altres elements com cercles o frisbees.
Temps: 20/30 minuts.
Nombre de participants: De 5 a 15 (depenent de la grandària del paracaigudes).
Objectius generals:
  • Incentivar i desenvolupar la cooperació i la participació.
  • Cohesionar el grup i provocar comunicació.
  • Desenvolupar i sincrinitzar les accions motrius.
 Posada en escena/Variants: Aquest joc es pot realitzar amb moltes variants, per això nosaltres exposarem conjuntament les possibles maneres de realitzar el joc:
 
-Inflar i desinflar el paracaigudes: L’objectiu és inflar cooperativament el paracaigudes. Per inflar el paracaigudes tots es posen a la gatzoneta al voltant de la seva agafant-lo amb ambdues mans. Normalment es fa servir una senyal i tots els alumnes s’aixequen, elevant el paracaigudes sobre dels seus caps fins està amb  els braços totalment estirats. El paracaigudes s’inflarà d’aire i semblarà un paraigues enorme. Per desinflar el paracaigudes, tots junts, encara agafant la vorada amb amb les dues mans, s’ajupen a la gatzoneta i deixen tota la vorada al terra. L’aire quedarà atrapat a la tela però gradualment sortirà pel forat central i el paracaigudes es desinflarà.

-Simulació marina: L’objectiu del joc és simular amb el paracaigudes el moviment de les onades del mar. Tots els participants es posen dempeus agafant el paracaigudes amb les dues mans a l’alçada del pit del participant més petit. Els jugadors sacsejaran el paracaigudes a dalt i a baix durant una estona simulant el moviment de la mar. Alguns participants poden pujar sobre el paracaigudes i caminar, córrer o nedar sobre les onades.

-Evitar el forat del paracaigudes:L’objectiu del joc és que la pilota no toqui o no entri al forat del paracaigudes amb moviments de conducció o repulsió. Els jugadors agafant l’extrem de la tela mantenint la tensió de la tela per orientar la pilota cap una direcció determinada.  

- La bombolla: s’ha d’aixecar el paracaigudes i sense deixar-lo anar quan està inflat a dalt, ficar-se tots cap a dins (al centre); quan perd volum, tornar a desplegar-lo cap a fora a la posició inicial.  

                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada