diumenge, 6 de desembre del 2015

Malabars

Codi: JPT_002

Material necessari: 3 globus per pilota, arròs o mill (menjar per ocells), una ampolla buida de plàstic, tisores i un embut.
Temps: entre 30 i 60 minuts per realitzar les pilotes.
Nombre de participants: individual.
Objectius generals:
  • Aprendre una nova manualitat.
  • Aprendre a utilitzar material ordinari per realitzar objectes útils per a l'entreteniment.
  • Millorar la motricitat.
  • Treballar la coordinació oculo-manual. 
Posada en escena: per realitzar malabars amb pilotes són necessàries, com a mínim, tres pilotes. A continuació, us explicarem com realitzar les pilotes de malabars amb material ordinari i farem una petita explicació de com aprendre a fer malabars.

Per realitzar les pilotes utilitzarem el material abans esmentat. Farem un petit forat a l'ampolla. Tot després, ens ajudarem de l'embut per introduir l'arròs o el mill a l'interior de l'ampolla. Posarem el globus a la boca de l'ampolla i farem caure l'arròs o el mill al globus. Bufarem pel forat que hem fet per ajudar-nos. El globus ha de quedar no molt ple, suficient perquè ens càpiga a la mà.

Quan el globus tingui el tamany adequat, el treurem de l'ampolla i tallarem la boca del globus, amb molt de compte que no caigui l'arròs o el mill de l'interior. També podem fer un nus per evitar això i tallar el sobrant. Agafarem un segon globus, al que també li tallarem la boca, i taparem el primer globus, de manera que el forat quedi tapat. Farem el mateix amb un tercer globus, i ja tindrem les nostres pilotes de malabars. A continuació us deixem un vídeo explicatiu de com s'han de fer, pas per pas.


Per aprendre a fer malabars, començarem amb dues pilotes i una sola mà. Amb les dues pilotes al palmell, llançarem la primera i, tot just quan siguem a punt d'agafar-la de nou, llançarem l'altra. 

Quan dominem aquesta tècnica, passarem utilitzar tres pilotes i les dues mans. Amb una mà, agafarem dues pilotes i, amb l'altra, la pilota restant. Llançarem una de les dues pilotes de la primera mà a l'aire i l'agafarem amb l'altra mà. Quan l'agafem, llançarem la que ja teníem en aquesta segona mà, per agafar-la amb la primera mà. A continuació, passarem a realitzar el moviment llançant la segona pilota tot just abans d'agafar la primera. Pel moment, practicarem amb només dues passades. Quan dominem això, passarem a fer tres passades. Per últim, quan haguem dominat el moviment, haurem de repetir tota l'estona el mateix, evitant que les pilotes caiguin a terra. Al principi, és convenient llençar les pilotes ben amunt, ja que ens serà més fàcil de fer perquè tindrem més temps de reacció. És molt important, però, que totes les pilotes siguin llençades a la mateixa alçada.

Variants: s'ha de tenir molta paciència per dominar els malabars amb tres pilotes, ja que requereixen de temps de dedicació i pràctica. Una vegda haguem dominat els moviments, introduirem algun "truc" per fer més impressionants els nostres malabars. 

El més senzill de tots és alternar entre els malabars amb tres pilotes a dues mans i els malabars amb dues pilotes a una mà. La pilota restant es quedarà a l'altra mà, esperant per tornar a fer malabars de tres. 

Un altre truc bastant fàcil d'aprendre és utilitzar la samarreta per fer un llançament de pilota. Durant els malabars de tres pilotes a dues mans, llançarem una pilota més amunt i, en comptes d'agafar-la amb la mà, estirarem la samarreta perquè faci de llit elàstic i torni a pujar amunt. 

El següent truc, una mica més difícil, consisteix a fer un dels llançaments de pilota per sota de la cama. Per a això, ens ajudarem pujant la cama i, quan haguem de llançar la pilota, ho farem passant el braç per sota de la cama aixecada. De la mateixa manera podem fer un llançament per darrera de l'esquena. 

El següent truc tractarà de fer el mateix moviment de malabars normal, però amb les mans per damunt del cap. Per a això, haurem de fer un gir de canell. 

L'últim truc que esmentarem consistirà en llançar dues pilotes a la vegada en comptes d'una. Per tant, llançarem una pilota de cada mà, de manera que en una de les mans en quedarà encara una. Quan les hague d'agafar, llançarem la pilota restant i, quan haguem d'agafar aquesta, tornarem a llançar les dues altres pilotes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada